Dat heb je wel eens met mobieltjes, waarvan het toetsenbord niet vergrendeld is: die beginnen soms spontaan iemand te bellen.

Zo werd de wereldwinkel ook gebeld. Wij hebben nog telefoons aan een draadje, zonder display, dus geen nummermelder. Het is nog niet zo erg dat we een draaischijf hebben. De beller moet wel een bekende zijn, anders zou niet met één druk op de knop de wereldwinkel gebeld kunnen worden…

Best grappig: je hoort gestommel, trappen lopen, er wordt gepraat maar je kunt niet verstaan wat, je hoort het mobieltje duidelijk ergens tegen aan plokken….totdat het stil wordt. Ah, denk je, nu zal de persoon de telefoon wel gaan pakken, en erachter komen dat het mobieltje een eigen wil heeft. Maar nee, het bleef rustig.

Dan leg je de hoorn maar weer op de haak.
(En in de wereldwinkel kan dat nog, letterlijk)