Eigenlijk bestaat Ogham al langer dan 25 jaar, maar in 1985 besloten de vier toenmalige leden van de groep er een Stichting van te maken. Vorig jaar hadden we Ogham gezien als slot-act van de Celtic Night in het Jan van Besouwhuis in Goirle. Schotse folkmuziek. Blijmakend.

Gisteravond gaf de band een jubileumconcert (25 jaar: Haste ye to Ogham) in de Concertzaal in Tilburg. Zitplaatsen. Voor de aanvang moest nog een klein probleempje opgelost worden: de kaartjesverkopers hadden geen rekening gehouden met de plaatsen die bezet werden door de mensen achter de knoppen van het geluid en het licht…

(foto genomen in de pauze)
Gelukkig waren nog niet alle stoelen uitverkocht, zodat er alternatieven aangeboden konden worden.

In het huidige Ogham speelt nog maar één persoon die er vanaf het begin bij was. Voor dit jubileumconcert echter werden de oudleden ook opgetrommeld. Een aantal nummers werd door de oorspronkelijke formatie gespeeld. Het was een vrolijke happening. Iedereen had er zin in. Swingende nummers passeerden de revue, serieuze nummers. Een heel mooi door zes personen (twee aan twee) gezongen a capella nummer, enzovoorts.
Saillant detail: vorig jaar ging er iets mis met de harp, dit jaar weer.

Eén van de leden van de groep: dan doe ik vreselijk mijn best op de banjo, de gitaar, de mondharnonica, de mandoline, en wat zeggen de mensen na afloop:
die lepels, dat was leuk….