De hamburgers die wij bij Pessers in Tilburg kopen, kunnen altijd op onze goedkeuring rekenen. Waarom zou je moeilijk doen…..?
Je kunt ze ook zelf maken namelijk. Een stuk vlees kopen, niet te mager, en malen maar. Je hebt er wel vleesmolen voor nodig, en een soort mal om eendere hamburgers te creëren.
In dit filmpje wordt alles vanaf het begin netjes uitgelegd:
<!– WriteFlash('’); //–>
Een soortgelijke molen hebben wij ooit ook gehad, en misschien nog wel, maar dan weet ik niet waar die gebleven is….
Meer filmpjes over hoe je iets klaarmaakt, of achtergrondinformatie over eten en drinken, kun je vinden op: http://www.foodtube.nl , de youtube voor de kok…
Bedoel natuurlijk : traktatIE.
De laatste vakantie in Zuid-Frankrijk bood ons net even teveel eend. Dan is een Moraatje een traktate:-))
Marlou, als je in Frankrijk om gehakt vraagt (hachis) bij een gewone slager, mag je een stuk vlees uitzoeken, en dat malen ze dan tot gehakt. Gaat met ongeveer eenzelfde apparaat.
Bertie, ik weet het niet, maar Mora en Gerrit, dat gaat niet echt goed samen. Net zoals Joma…ook niet my cup of tea.
Een bekend ding maar ik zal hem nooit gebruiken, juist door die ‘wurmpjes’ .
De kok in het filmpje maakt misschien lekkere hamburgers maar dat er speklap doorgaat is nieuw voor me.
We houden het bij kant en klaar, het liefst van Mora; gebakken in een grote kluit roomboter. Jammm…
Hi Gerrit,
ja… deze machine herinner ik me ook!
Mijn moeder maakte er vroeger gehakt mee.
Ik vond het altijd leuk om te zien hoe de gehakt “wurmpjes” er uit gedraaid werden.
Woensdag gehaktdag was het altijd.
Dat zit er nu niet meer in: ik eet geen vlees meer…
Maar wel leuk om weer even te zien.
groet en prettig weekeinde van Marlou
.