Vijfentwintig jaar lang waren Marjolein Meijers en Harrie Kemeling als Annie en Harrie de Bruin een theaterstel. Ze noemden zich De Berini’s. Cabaretachtige sketches met veel muziek, vooral veel muziek. Eigenlijk was het meer muziektheater.

Wij ontdekten hen toen ze in Goirle een try out gaven van hun show Onbekend Terrein. 1997/1998. Taferelen op een camping. Droogkomische humor van Harrie Kemeling als Harrie, spitsvondigheden en een blije uitstraling van Marjolein Meijers als Annie. Aanstekelijke muziek, afgewisseld met gevoelige nummers. We werden meteen verliefd. Later zagen we nog Sloophamer, Noorderstil en En nou is het afgelopen. Sloophamer was een toppertje. Het idee van de show (‘praten met de koelkast’ was één van de dingen die steeds terug kwam) is later nog tot teleplay bewerkt, gespeeld door anderen. In het seizoen 2005/2006 speelden De Berini’s hun laatste show, En nou is het afgelopen. Veel terugblikken in die show. Ook na afloop veel verzoekjes in de trant van: aahh, ga nou door….

Maar nee, Zowel Harrie als Marjolein waren toe aan iets anders. Harrie ging in de decorbouw, Marjolein ging met Jan Rot iets voorbereiden.

Toch, na een kleine vijf jaar begon het bij Marjolein Meijers weer te kriebelen. De sfeer van De Berini’s miste ze. Er moest een doorstart komen. Harrie Kemeling had zijn draai inmiddels gevonden, maar Bob Fosko zag wel iets in de plannen.

Zo ontstond Opgevoerd, een nieuwe show onder de vlag van De Berini’s. Gisteravond was de uitvoering in Schouwburg De Kring in Roosendaal. De planning was De Grote Zaal, maar kennelijk was de kaartverkoop minder dan gehoopt. Er werd uitgeweken naar De Kleine Zaal. Ook al zijn er minder mensen, als een zaal vol is, speelt dat leuker dan wanneer je het gevoel hebt voor een half lege zaal te spelen.

Je moet ze de tijd geven, Marjolein en Bob. Ze moeten nog groeien. De dialogen waren vaak onbenullig. Je miste het droogkomische van Harrie.
De muziek daarentegen….geweldig.

Per saldo hebben we wel heel erg genoten.