Heel veel diepvriesgebak dat onder andere in de supermarkten verkocht wordt, wordt door Maître Paul gemaakt. De fabriek staat in Tilburg. In een apart gebouw tegen de straatkant wordt enkele dagen per week een fabrieksverkoop gehouden. Produkten waar een foutje in zit, worden dan met veel korting verkocht. Wij zijn al jaren vaste klant. Niet elke week, maar wanneer er iets te vieren valt. Het scheelt veel in de portemonnee. Het leuke is, dat het assortiment niet steeds hetzelfde is. Zo hebben ze uitschieters: een Noir Desir bijvoorbeeld, of een Advocaat-bavaroistaart.

Dit jaar bestaat Maître Paul 25 jaar. In het kader daarvan hield ze gisteren open dag. Het leek ons wel leuk om dat mee te maken. Ook leuk voor onze kleindochter, dachten we, dan kon ze zien hoe de tompoucejes die ze zo lekker vindt, gemaakt worden. Misschien was het mogelijk om zelf te froebelen met wat grondstoffen.

Natuurlijk waren we niet de enigen:
En masse liepen we achter elkaar langs de verschillende machines. Op afstand zag je het produktieproces. Meer niet. Het viel dus tegen. Er waren geen interactieve mogelijkheden. De kleine kon nog wel zien hoe de tompoucejes en de chocoladetaart als eindprodukt op de band vervoerd werden naar hun eindbestemming:
Aan het einde van de rit wachtte er iets, waarbij zij zich meer mee kon uitleven:
En wij namen de gelegenheid te baat om nog wat taart in te slaan….