Zus J gaf een feestje omdat ze eerder in de week jarig geweest was. Het was weer ouderwets gezellig. Gemêleerd gezelschap. Hier een anekdote, daar een discussie.

Zeg Gerrit, jij woont toch in Tilburg? vroeg mij een vriendin van zus J.
Jazeker.
Dat Willem II heeft toch ook maar weer geluk, zoals het er nu naar uitziet. Met terugwerkende kracht een huurverlaging voor het stadion. Er is weer een hoofdsponsor. Ze is nog niet failliet….
Nee, dat klopt. Wel bizar dat met het aantal mensen dat nu op de loonlijst van Willem II staat nog niet eens een elftal gevormd kan worden. Maar ja, aan een leeg stadion heeft de gemeente ook niets. Dat kost nog meer geld….Dan krijg je hetzelfde als straks in Zuid-Afrika na het WK. Er zijn mooie stadions gebouwd, maar als het WK voorbij is, staan ze daar maar. De plaatselijke bevolking zal er geen gebruik van gaan maken. Ze zijn op plaatsen gebouwd, die voor later gebruik zeer onpraktisch zijn. Die FIFA hè, die bepaalt alles…
Broer J mengde zich in het gesprek: Weet je wie er wereldkampioen wordt? Noord-Korea. En weet je waarom?

De bewoners van Noord-Korea leven zeer geïsoleerd. Geen pottenkijkers. Het team heeft zich natuurlijk wel moeten plaatsen voor het WK, maar ik verdenk de Aziatische Bond ervan dat ze heeft toegestaan dat Noord-Korea alle wedstrijden in eigen land mocht spelen. Hooguit misschien niet tegen China, omdat die als bondgenoot gezien wordt. Het team komt nu uit het isolement vandaan. Mijlenver van huis….Zuid-Afrika. Er bestaat dan wellicht het gevaar van deserteren. Om dat te voorkomen, krijg je van die Wilders toestanden. Constant beveiligers, in dit geval bewakers, om de voetballers heen. Zelfs als ze daadwerkelijk een wedstrijd aan het spelen zijn. Die bewakers voetballen dan niet mee, ze lopen wel steeds met hun mannetje mee. De tegenpartij moet dus in feite tegen 22 mensen spelen…..

En daarom wordt Noord-Korea kampioen.