Ik heb met verbazing de berichtgeving hierover gevolgd. Het begon er mee dat ik niet eens wist dat die oranje jurkjes iets met Bavaria te maken hadden. Ergens, aan de achterkant schijnt een logo te staan, dat met Bavaria in verband gebracht kan worden. Iedereen mag zich zo maf oranje uitdossen als die wil, maar zodra je een oranje jurkje met bepaalde snit aan hebt, de zogeheten DutchDress, mag je het stadion niet binnen, of word je het stadion uitgezet, daar in Zuid-Afrika.

De FIFA (jawel, die bobo’s alweer) en Budweiser hekelen de manier waarop Bavaria aan sluikreclame doet. Nou, ik heb eerder het idee dat juist na al deze commotie Bavaria pas echt gratis reclame krijgt. Voeg daaraan toe dat afgelopen nacht twee meisjes van hun bed gelicht zijn, en in een cel beland zijn. Inmiddels zijn ze na een rechtzaak op borgtocht vrij. Kosten ongeveer 1000 euro per persoon (10.000 rand), paspoorten zijn ingenomen. Als Bavaria zich ook maar een beetje verantwoordelijk voelt voor de hele situatie, lijkt het mij niet meer dan normaal dat zij de kosten van de borgsom voor haar rekening neemt. Ben benieuwd. 22 juni komt de zaak nog een keer voor. Het laatste woord is er nog niet over gezegd.

Fokke en Sukke zijn in ieder geval solidair met de Bavariameisjes:

Ik snap al die ophef niet…..Bavaria is niet eens lekker….

Update 18.25 uur: Bavaria heeft inderdaad de borgtocht betaald.