– Opa, zullen we een slaap-pop kopen?
– Maar die heb je toch al?
– Jamaar, die vergeet ik steeds als ik hier kom, en dan kan ik niet slapen…
– Nou, oké….oma heeft haar jas zeker al aan?
– Jaha

Nou, daar togen we naar een speelgoedwinkel. Vraag zelf maar wat je wilt hebben. Dat ging heel behoorlijk. Het moest dit, het moest dat, het moest nieuw zijn…..en geen knuffel.

Een hele wand met allerhande poppen, allemaal in dozen, met allerlei verschillende accessoires. Met en zonder geluid als je op de buik duwt. Vooral de ‘Baby Born’ heeft een uitgebreide verzameling. Maar zomaar een losse pop? Nee, een pop alleen is niet meer voldoende….het kind moet met de pop kunnen tutten (in bad doen bijvoorbeeld, een flesje geven, op de po zetten).

Onze pop kun je meenemen op reis: je kunt hem vastgespen in een autostoeltje, er is een bordje, een vork en een lepel (geen mes), drinkgerei, en mogelijkheden om de pop te verschonen. En een luiertas om alle losse spullen in te doen. De andere helft van het poppengebeuren ligt in de papierbak en in de kliko. Verpakkingsmateriaal. Hoe zat dat ook weer met het milieu?
Overigens heeft de kleine de pop al naar de ‘crèche’ gebracht, en haar daar ook weer opgehaald. In het autostoeltje natuurlijk.

Ik had toch een iets ander idee bij een slaap-pop….