Lien, de vrouw van de leuke pruik, had een tijdje geleden een prijsvraag uitgeschreven. Die ‘leuke pruik’ heeft een geschiedenis, maar die moet je daar maar lezen. Inmiddels heeft ze haar eigen leuke pruik weer. En zijn de uitslagen van de controles goed te noemen.

Ze had een drietal foto’s van een zwembeest op haar website geplaatst met de vraag welk zwemdier het eigenlijk was. De winnaar kon een T-shirt winnen, geheel in het teken van de huidige wereldkampioenschappen voetbal. Ik dacht, laat ik ook maar een duit in zakje doen….
Ik ben zo vrij geweest om één van die foto’s te jatten. De vraag was dus, welke zwemvogel dit is:

Laat mijn antwoord nou de goede zijn….zie hier voor het goede antwoord.

Inmiddels heb ik de prijs per post ontvangen. Goed ingepakt: A4-envelop voor de adressering, een plastic zak tegen eventuele waterschade, een gezellig kadopapier, tenslotte kwam het T-shirt. Het plastic zakje heb ik alweer gebruikt om de drollen van ons hondje op te rapen bij één van de uitlaatrondes.
Er zat ook een kaart bij. Een foto van Oscar Prinsen, getiteld ‘Aan de waterkant’. Uitgegeven door het Instituut voor de loslopende mens. (Speelruimte voor contact en reflectie.) Onderdeel van een heel project. Lijkt me zeer de moeite waard.

Ja, het T-shirt. Oranje natuurlijk, met op de rug de tekst: Poiesz, gaat 100% voor oranje. Ik heb wel even moeten googelen wat Poiesz nou eigenlijk was: dat blijkt een supermarktketen te zijn…..nooit van gehoord. Maar, dat heeft Poiesz nu wel bereikt: door dit T-shirt wordt de naam wel opgezocht.
Het T-shirt is eigenlijk net iets te krap, maar het kan net. Ik heb een poging gedaan om het resultaat via de spiegel te fotograferen. Dat viel niet mee, maar de indruk is er:

Bedankt Lien…..