1. De puzzelfietstocht.
Jaarlijks organiseren een paar mensen van café De Troubadour in Tilburg een puzzelfietstocht. Ik heb er al eerder over geschreven. Kijk maar na, bij de categorie ‘Eropuit’ :)) Het is altijd een gezellige bedoening. Punt 1 van de routebeschrijving leverde dit keer meteen al de nodige problemen op: de opdracht luidde dat je op een bepaald punt naar links moest, de praktijk was, dat je daar naar rechts moest. Zo zaten er nog wat foutjes in de opdrachten. Er werden vele kilometers meer gereden dan nodig was. Sommige mensen mopperden op het weer: te warm. Mij hoorde je niet klagen. Zon en wind….ik ben weer aardig bijgekleurd.

Tussen de vragen die op de omgeving betrekking hadden, werden ook ‘algemene vragen’ gesteld. Eén ervan luidde: welke letter komt na MJJA?

2. De finale.
Tja, Nederland heeft het niet kunnen bolwerken. Het team was te gespannen, ondanks de wijze raad van ont-Spanje….De inktvis zal door de Nederlander op allerlei manieren klaargemaakt gaan worden, want hoe durfde octopus Paul Spanje aan te wijzen als winnaar…? Overigens had Nederland ruimschoots gewonnen als het om de gele kaarten ging. Ik geloof dat er van de elf twee geen kaart gekregen hebben.
Toen ik vanochtend bij de bakker om een gesneden Duits brood vroeg (ja, die bestaat echt), kreeg ik er als cadeautje een soort oranje cakebrood bij: als pleister op de wonde vanwege de slechte afloop van de finale.

3. Möök.
Ik keek altijd wel even op zijn website. Hij is iemand die alles wat maar opvalt, en in zijn interessesfeer ligt, in beelden vangt. Cartoonesk. Of gephotoshopt. Echter, enige tijd geleden bleek de site niet meer te vinden. De stekker was eruit getrokken. Niet door hem. Hij had een keer een Nijntje afgebeeld met een joint in zijn mond en een marihuanablad op zijn buik. Het achterliggende nieuwsitem is mij ontgaan. In HP/DeTijd van 9 juli 2010 staat uitgelegd waarom Möök van het web gehaald is. De gewraakte afbeelding stond erbij….die heb ik maar even gescand:

Bruna kreeg lucht van deze afbeelding. Vond dat er sprake was van auteursrecht. Hij werd gesommeerd om de post over Nijntje te verwijderen, maar drie dagen later was zijn blog al offline…Ik snap niet waar zo’n Bruna moeilijk over doet. Ik heb zelf iets dergelijks meegemaakt, in de tijd dat ik bijna elke week een post had over de Murphy’s Quiz Night. Ik moest alle posts verwijderen, zo niet dan kon ik mijn website vaarwel zeggen. Ik heb het er maar niet op aan laten komen, maar kinderachtig vond ik het wel.

Komkommertijd dus…..van alles wat, geen uitgesproken onderwerpen. En we hebben niet eens komkommers in huis….