Vorig jaar zaten we tijdens de Tilburgse kermisweek in Zeeuws Vlaanderen. Dit jaar zijn we in Tilburg gebleven. Er moest nog gewerkt worden.

Op weg van huis naar werk en van werk naar huis kon ik getuige zijn van het reilen en zeilen van de kermis.

Ter voorbereiding werden her en der grote verdeelkasten voor de electrische aansluitingen geplaatst. Obstakels werden verplaatst, zoals bomen in een bak…

Dan komt het moment van de opbouw. Het is ongelofelijk: ’s woensdags is daarmee begonnen, terwijl vrijdag ’s middags de kermis geopend werd…

De trots van de kermis was een attractie met dubbele looping, de Teststrecke:

Er zat echter ook een keerzijde aan: door de omvang van de attractie moest een heuse boom gekapt worden. De wethouder die over de gang van zaken gaat rond het kermisgebeuren, had dat te laat in de gaten. Binnen de gemeenteraad is daar nog stevig over gediscussieerd. Maar ja, het kwaad was al geschied. Bovendien stonden de uitlopers van de Teststrecke op het grondgebied van de Rabobank. De exploitant heeft in ieder geval een boete gekregen.

Een vast onderdeel binnen de kermisweek is Roze Maandag. Ik zat achter mijn computer op het werk, en opeens hoor ik me toch een ‘herrie’. Komt de optocht langs de winkel:

En dit was dan het Roze Maandagstel van 2010:

De VVV probeerde haar graantje mee te pikken door roze brillen te verkopen:

De ballon voor de kleine:

We hebben geen geld aan de kermis uitgegeven. Althans niet aan de attracties, en dergelijke. Als de kleine geen andere problemen had gehad, zouden we misschien nog met haar iets ondernomen hebben.
We hebben gisteren, de laatste dag van de kermis, wel oliebollen en krentenbollen gekocht. Nog gekeken naar paling, maar 17 euro voor een pond (drie redelijke palingen) vonden we teveel van het goede.

Afgelopen nacht zijn de mensen weer begonnen met afbreken. Ze treffen het er niet op: veel regen. Ook vanochtend nog: