Enige tijd geleden kocht partner een paar kleurpotloden voor de kleine bij het Kruidvat. Zestig cent totaal. Ze kreeg er een kortingsbon bij. 50% korting voor het gehele gezin, maximaal vijf personen, op de entreeprijs bij het Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Die bon hebben we afgelopen zaterdag, 2 oktober, verzilverd. Zoon O en schoondochter M hadden andere verplichtingen, maar ze vonden het prima als de kleine met ons mee ging. Dan hadden ze zelf ook even de handen vrij….

Het is een overzichtelijk dierenpark. Niet al te groot. Goed onderhouden. De kleine wist vaak eerder te zeggen welk soort dier we zagen, dan wij zelf….’Oma, dat is een flamingo hoor, geen pelikaan’…(Later hoorden we dat ze al die dieren al in talloze tekenfilms gezien had.)

Hoezeer de dieren boeiden, zodra ze iets tegenkwam waar ze vanaf kon glijden, was ze verkocht. Dat moest uitgeprobeerd worden, zoals van deze zogenaamde ijsglijbaan:

Een toppertje was ook de zeeleeuwenshow. Druk bezocht. Wij zaten op plaatsen min of meer vooraan, met naast ons nog ruimte voor twee personen. Er bleven mensen binnen komen. ‘Kom maar, hier is ook nog plaats hoor’, klonk het uit de mond van de kleine…..Van de show zelf genoot ze met volle teugen. Klapte om het hardst mee, wanneer er geklapt werd. Het was een goed uitgebalanceerde show, moeilijk te vangen in foto’s, maar hier een moment:

Al lopend kom je bij speelattributen die duidelijk bedoeld zijn voor de oudere jeugd. De kleine, in haar overmoed, probeert daar dan toch iets mee te doen. Van het wiebelvlot, waarbij het de bedoeling is je aan een touw van de ene kant van het water te trekken naar de andere kant, hebben we haar toch af kunnen houden. Zie je nou wel, dat gebeurt er nou, als je even niet oplet…..:

Het leek me wel leuk om via het pontje bij Opheusden terug naar Tilburg te gaan. Voor de kleine ook een nieuwe ervaring: ‘Gaan we echt met de auto over het water?’ Nou ja, wel zoiets….:

Het was een gezellige dag….