Partner is al enige tijd ziek thuis. Veel buikpijn, dan weer diarrhee, dan weer ‘poepen door een rietje’ zoals ze zelf zegt, veel moe, dan weer koud, dan weer warm. Kortom: algehele malaise. Aanvankelijk werd gedacht aan een ontsteking in de darmen, maar de specialist vermoedt dat er in Frankrijk een paraciet meegelift is. Er zijn al verschillende onderzoekjes geweest, maar ‘op papier bent u kerngezond, mevrouw…’ Het wachten is nu nog op de uitslagen van bloedonderzoek (iets meer dan het standaardverhaal) en van de ontlasting (plas en poep).

Het gaf partner wel de gelegenheid in huis eens wat orde op zaken te stellen. Er werden kasten en kastjes herordend, overbodige spullen gingen naar de kringloop of naar haar zus….iemand die ook graag rommelt met tweedehands spullen. Langzaam maar zeker kreeg het huis een makeover. Er moesten nog wel wat puntjes op de i gezet worden, maar het voelde goed…..

Totdat…

De zoon van vrienden van ons gaat op zichzelf wonen. Veel heeft hij al. Bepaald keukengerei nog niet. Peace of cake voor ons…roept u maar! Weer een zak weg. Ruimt lekker op. ‘Ik durf het haast niet te vragen: ik heb ook nog geen bank…’
‘Wij wel: echter, ergens achteraan in de garage. Maar, jij krijgt die bank.’

Zo gezegd, zo gedaan. De garage. Er moest een weg gebaand worden naar achteren. Voor de voet werden spullen in de VW-bus van de wereldwinkel gedaan. Voor zus, voor de kringloop, of voor de kliko. Een allegaartje blijft over, dat nader uitgezocht moet worden. Dat werd het huis dus weer ingesleept. We hebben nu al driemaal met de bus gereden, en nog zijn we niet halverwege….de troep in huis neemt weer bizarre vormen aan.

We moeten wat op Marktplaats zetten, vindt partner. Ik heb de foto’s gemaakt. Partner heeft de advertenties op Marktplaats gezet. Weinig reacties. Soms is er een bod, je mailt dat je ermee accoord gaat, maar dan loopt het dood. Op de één of andere manier zijn wij niet in de wieg gelegd voor het verkopen via de Marktplaats. Van kennissen horen wij altijd van die enthousiaste verhalen. Hoe onooglijk het aangebodene ook is, mensen staan in de rij. Zo niet bij ons.

Zolang we de bank niet hebben, zullen we nog wel even in de troep zitten. Daarna kan de garage weer heringericht worden. Of, in een utopisch geval, leeggeruimd, en zelfs opgezegd. Dat scheelt dan toch weer zoveel huur per maand….