De kleine vierde vandaag haar verjaardag. Nou ja, de kleine was het middelpunt, maar papa en mama droegen zorg voor de organisatie en de ideeën. Vooral mama: die had het idee opgevat om van karton, cadeaupapier, behangsellijm en verf een auto te maken, en die te vullen met veel confetti en wat chocolade munten en roltoetertjes.

Die auto werd opgehangen op een zodanige hoogte dat de kindertjes die met een stok vanaf onderen ‘lek’ konden steken.

Het zal geen verbazing wekken dat de hele kamer in no time bezaaid was met confettisnippers.

Het zal niet ontgaan zijn, dat deze vorm van vermaak afgeleid is van de traditionele Mexicaanse piñata: die werd vooral met Kerst en met verjaardagen gebruikt. De met cadeautjes en snoep gevulde figuur die kapotgeslagen moest worden, was oorspronkelijk een zevenpuntige ster, maar later liet men zijn/haar fantasie de vrije loop.