Het programma bestaat al jaaaren. Eigenlijk kijken we er niet meer naar, maar ik zag gisteren ‘op den twitter’ een opmerking van Postbus0 langskomen, waarin ze zei dat ze zichzelf op TV zag bij Kunst en Kitsch. Dat bracht herinneringen naar boven.

Wij hebben driemaal locaties bezocht waarbij mensen hun spulletjes konden laten zien en laten taxeren bij de verschillende experts. Als je echt iets aparts had, werd de opnameploeg erbij geroepen, en werden er opnames gemaakt. Af en toe zag je de cameramensen zwenken naar het publiek, maar nooit onze kant op….

Wij zijn in Culemborg geweest, in Arcen en in het autotron te Rosmalen. We hadden zelf wat ondefinieerbare objecten bij ons, en namen van vrienden hun oogappels mee. Je hoopt toch op een onvermoede hoofdprijs….maar nee, die was ons niet gegund.

De keer dat we naar Rosmalen geweest zijn, was samen met de vader van AM. Die had jaren geleden een schilderij gekregen, die moest veel waard zijn. Maar wat was de achtergrond? We liepen naar de man die expert was op het gebied van schilderijen. Die hoefde niet lang te kijken: het mag dan een aardig beeld te zien geven, het schilderij was echter niet veel waard, sterker, het was een kopie.
Dat wilde er niet in bij haar vader. Een second opinion moest uitsluitsel geven, maar die kwam er niet: we werden teruggestuurd naar expert één.
‘Die man heeft er geen verstand van…’

Van het laten zien van onze eigen spulletjes kwam niet veel meer.
We namen wel van de gelegenheid gebruik om de collectie oude auto’s te bekijken.