De nicht van AM logeert een week bij ons. Gisteravond hebben we haar opgehaald van Eindhoven Airport. Zij woont en werkt al jaren in Spanje, maar moest nu in Nederland wat financiële dingen regelen.

Omdat ik nog geen hele dagen werk, leek het een leuk idee om haar mee te nemen naar Tilburgs trots op museumgebied: De Pont. We hadden niet veel tijd, maar we hebben toch mooi de tentoonstelling van Robert Therrien meegepikt. Niet eerder heeft deze Amerikaan eerder in Nederland geëxposeerd. Dat komt met name door de grote objecten die voor vervoersproblemen zorgden, maar die deze keer overwonnen werden:
tafels en stoelen, enorme schaalvergrotingen:

Ter illustratie de uitnodigingskaart, die De Pont rondgestuurd heeft om bij de uitnodiging van de tentoonstelling aanwezig te zijn. Ter illustratie vanwege de verhoudingen:

En borden, met een diameter van 122 cm, tot grote hoogte opgestapeld. Als je rond zo’n stapel loopt, lijken de borden met je mee te bewegen. Je wordt er echt draaierig van. Een geweldige optische illusie. Die borden maakten toch meer indruk.

(Noot voor lien: ik had nog speciaal gevraagd of er foto’s gemaakt mochten worden. Geen probleem, maar wel zonder flits.)