Zie ook hier. Het is ervan gekomen: gistermiddag zijn we met vrienden naar de film geweest. Het bezoekersaantal heeft er inmiddels voor gezorgd dat de film het etiket ‘diamant’ opgeplakt heeft gekregen. Stapje meer dan ‘platina’. Wat gaat er boven ‘diamant’? In Euroscoop draait de film op vijf verschillende momenten van de dag. Voor elke voorstelling volop publiek. Onze zaal was ook zo goed als vol.

We zaten ruim op tijd op onze stoelen. ‘Hé, ik zie dat er toch nog mannen in de zaal zitten…’ klinkt het verbaasd door een nieuw binnengekomene.

Ik had me voorbereid op Gooische Vrouwengekabbel zoals ik dat gezien had in de TV serie. Voor het tweede deel van de film gaat dat ook wel op, maar het begin van de film zit zo boordevol grappige vondsten, dat je dat de regisseuse Will Koopman graag vergeeft. De boog kan niet steeds gespannen staan. Door het rustiger vaarwater kon mooi toegewerkt worden naar het slotakkoord: het concert dat Martin Morero in de Arena geeft, met als uitsmijter het nummer ‘Zij’.
Cover van het nummer ‘She’….

http://www.youtube-nocookie.com/v/hyCom4PuAHI?fs=1

Eind goed, al goed….

Het is een luchtige film, veel humor, af en toe een zweempje ‘zielig’, een prima film voor de zondagmiddag. Met blij gemoed kom je de bioscoop uit.