Wij werken samen op 1 computer. Aan een kabel, dus niet draadloos. Het wil nog wel eens voorkomen dat we alletwee tegelijk iets aan de computer willen doen, meestal iets dat met e-mail of internet te maken heeft.

De laatste tijd loop ik een beetje in mezelf te brainstormen over een laptop of over een Ipad. Je hoort zo vaak mensen tussen neus en lippen door zeggen: o, by the way, ik heb een nieuwe Ipad, daar kan ik zulke leuke dingen mee doen…Of: ach, ik neem gewoon mijn laptop mee, dan ben ik niet helemaal buitengesloten van de ‘wereld’.

Appeltje-eitje, hoor ik iedereen roepen.

Oké, dan koop ik een, laat zeggen, Ipad. Je schijnt ermee het internet op te kunnen, je e-mail te kunnen onderhouden, iets met foto’s te kunnen doen, en waarschijnlijk nog veel meer.
Neem nou dat internet: wij hebben geen draadloos internet, dus hoe verloopt het internet op de Ipad, want vanzelf zal het niet gaan? Moet je een apart abonnement afsluiten? Als dat zo is, dan ben je weer extra geld kwijt….En hoe zit het, als je met je Ipad op pad gaat: gaat dat internet nog steeds zo makkelijk?

Of is een laptop toch simpeler? Weliswaar wat groter, dus minder geschikt om overal mee naartoe te sjouwen. Hoe vaak lees ik niet, dat mensen hun laptop in de trein hebben laten slingeren….Ook bij een laptop heb je het probleem van dat internet. Ik heb wel begrepen, dat je tegen bepaalde kosten per maand iets met een dongel kunt doen, zodat je overal internet hebt.

Kortom: ik ben niet zo overtuigd van dat ‘appeltje-eitje’.

Ik ben nog niet naar de winkel geweest met mijn overdenkingen, omdat ik bang ben niet echt een neutraal advies te krijgen, want ja, je hebt natuurlijk verschillende soorten en besturingssystemen, en wat al niet meer.

Jaja, appeltje-eitje.