We hebben via Ziggo internet en TV. De TV hebben we analoog, gewoon het standaard pakket. Onlangs hebben we twee LCD-TV’s gekocht. Ach, we gingen toch niet op vakantie. Die in de huiskamer had net iets meer snufjes dan die welke voor de slaapkamer bestemd was. Bleek achteraf, toen een kennis ze zag, want wij hebben er totaal geen verstand van. We merkten wel, dat het beeld af en toe golfde. We hebben ons laten vertellen, dat LCD-TV’s eigenlijk niet geschikt zijn voor analoge ontvangst. Die zijn gemaakt voor digitale ontvangst. Vandaar dus.

Ziggo dus. ‘Digitaal wordt de standaard’ is haar slogan. Om die slogan kracht bij te zetten, heeft Ziggo alvast maar enkele analoge zenders uit het pakket gegooid.

Als we dan toch moeten digitaliseren, moeten we maar overstappen op een drie-in-één pakket van Ziggo. Kan er meteen gezorgd worden voor een Wifi-modem, want ook dat hebben we niet. Op zich functioneert alles bij ons, maar alles wordt door de voortschrijdende techniek naar de schroothoop verbannen. Het erge is, dat als je in de slaapkamer ook digitaal wilt kijken, en waarom niet, dat je een extra kastje moet hebben. ‘Digitaal de standaard’….het scheept de consument toch weer met extra kosten op.

Als we naar een totaalpakket overstappen, kunnen we tegen een aanbiedingsprijs een interactieve HD-recorder kopen. Echter, na wat informeren blijkt, dat die HD-recorder inmiddels uitverkocht is, en pas in november weer in de roulatie komt. Het is niet zeker of de aanbiedingsprijs dan nog geldt. Reserveren gaat niet.

Kortom: we gaan wel overstappen naar een drie-in-één pakket, maar met een gewone HD-ontvanger of met een Ci+module in de huiskamer, en voorlopig niets in de slaapkamer (dus analoog kijken).

Op zich is dat Wifi-modem sowieso nuttig, want ik heb gister de knoop doorgehakt: ik heb een laptopje besteld. Komt volgende week binnen. Hij wordt door de verkoper ‘afgemonteerd’, dwz dat-ie meteen klaar is voor gebruik. Ik hoef zelf niet meer te froebelen. Er zullen geen onzinbestandjes op staan, trialversies bijvoorbeeld.

Als we over een tijdje telefonisch niet meer bereikbaar zijn, dan weten jullie het: juist de telefoonpoot van het drie-in-één pakket baart mij zorgen. Ik hoor van bijna iedereen dat de telefoon het ondergeschoven kindje is, ‘omdat men toch een mobiel heeft’.