Ruim anderhalf jaar geleden lieten we ons verleiden tot de drie-in-één actie van de KPN. Toen het puntje bij paaltje kwam, hebben we de bestelling weer geannuleerd. Dat ging niet vanzelf, maar het is gelukt. Alles bleef bij het oude.

Nu zijn we toch gezwicht. Het zetje werd gegeven door de acties van Ziggo die digitale TV tot de standaard verheft. We keken nog steeds analoog. En dat beviel, ook al merk je dat je af en toe iets op Holland Doc niet kunt zien. Maar ja, analoog….volgens zeggen kijkt nog maar 25% analoge TV. Marketingtechnisch gezien betekent dat het begin van het einde. We hadden al internet via Ziggo, we keken al TV via Ziggo. daar kon de telefoon dan ook wel bij. Overstappen op een drie-in-één pakket.

Digitale TV houdt in, dat je ook een extra kastje nodig hebt, voor het ontvangen en doorgeven van de digitale signalen. Het luxe kastje waarmee je ook kunt opnemen, die was uitverkocht. dan maar louter de HD-ontvanger.

Een paar dagen geleden is een mannetje van Ziggo geweest om alles aan te sluiten: een wifi-modem, zodat je nu ook met een laptop in huis kunt werken, de telefoon en de HD-ontvanger als intermediair naar de TV.

Waar ik het meest bang voor was, was het functioneren van de telefoon (met behoud van nummer), maar dat liep vanaf het begin prima. Totaal geen overgangsproblemen. Internet gaf ook geen problemen. De laptop werkt goed, draadloos.

De TV is een ander verhaal. We hadden een DVD-speler en een videorecorder aan de TV hangen, maar die konden we nu niet gebruiken. Als je haspelde met de scartkabels, kon je wel weer DVD’s kijken, maar geen TV. Voor de video moeten de kabels weer anders ingeplugd worden. En ja, we hebben splitters. Het is dus nog behelpen. Zoon O regelt voor ons een interactieve HD-recorder. Als die geïnstalleerd is, zullen we eens goed naar de DVD-speler en de rest kijken.

We geven toe: partner heeft al heel wat films via het filmkanaal gezien. (Een lekkermakertje, de eerst twee weken, dat kanaal) en ik heb Circus School via Holland Doc gezien. Een documentaire over kindertjes in China die op een acrobatenschool zitten. Chinese lesmethoden. Spartaans dus.

We komen er wel.