Schoondochter werkt bij ELHO. Een snel groeiend en succesvol familiebedrijf, zoals in de brochure van ELHO zelf staat. Met 45 jaar ervaring op het gebied van ontwikkeling, productie, marketing en verkoop van kunststof bloempotten, plantenbakken en aanverwante producten. Vooral gericht op design.

Gisteren hield ELHO open dag. Wij waren erbij. We waren getuige van een moderne fabriekshal:

Er wordt 5 dagen per week, 24 uur per dag productie gedraaid. Er zijn ramen voor de lichtinval overdag, naast kunstlicht. Voor de avond- en nachtploegen is er gebruik gemaakt van speciale daglicht-lampen. Van het geluid van de machines zijn de hoge en lage tonen zodanig weggefilterd, dat wat overblijft voor het gehoor vol te houden is.

We zagen een machine die groene mandjes maakt:

En een machine die witte bloempotten maakt:

ELHO heeft duurzaamheid en ‘groen’ hoog in het vaandel staan. De computersystemen zijn erop ingesteld dat met hoogwaardige producten gewerkt wordt. ELHO werkt echter samen met andere bedrijven. Ze moet wel eens producten in opdracht uitvoeren, waarbij het desbetreffende bedrijf spullen meelevert. Die komen in het magazijn. Als de meegeleverde spullen voldoen aan de ELHO-eisen, dan krijgen ze een groene indicatie. Hebben we te maken met producten die het computersysteem wel eens in de war zouden kunnen sturen, dan krijgen ze een rode indicatie:

Wat we zoal binnen het bedrijf ervaren hebben, kwam heel gemoedelijk over. Prettig personeel. Nu heb je dat bij een open dag natuurlijk altijd wel, maar toch.

Voor de jongere gasten was er een hal ingericht met een springkussen (zonder kun je tegenwoordig bijna niet meer, als je iets organiseert waar ook kleine kinderen kunnen komen), dansen zonder geluid met iets van Wii, een grimeuse en iemand die van ballonnen leuke diertjes en dergelijke maakt:

Het eten en drinken was ook goed verzorgd. Komisch trouwens, dat als je met de lift op de tweede verdieping aankomt, dat je bij wijze van spreken meteen een pilsje kunt bestellen:

ELHO heeft op ons een goede indruk gemaakt. We zijn weer iets wijzer geworden.