De kleine was nog geen jaar. 2007. Partner had toen de dinsdag als vaste dag in de week om op te passen. Heel af en toe liep ze met de kleine in de wandelwagen naar de werkplek van opa. Op weg naar de wereldwinkel passeerde ze Sounds, een prettige CD en LP winkel. De kleine wil nog wel eens druk zijn, ook verbaal, maar toen partner met haar Sounds binnenstapte, werd ze stil. Ze luisterde naar de muziek die opstond.

De muziek bleek van The Shins te zijn. Meteen kocht partner de enige twee CD’s van de band die in de winkel lagen: ‘Chutes too narrow’ (2003) en ‘Wincing the night away’ (2007). Ik heb zelf moeten wennen aan de muziek. Nu kan ik ervan genieten.

In de jaren daarna bleef het stil rond The Shins. Er kwamen maar geen nieuwe CD’s. Er gloort echter licht: ik las toevallig dat The Shins op 25 maart in De Melkweg in Amsterdam een concert geeft. Ook komt er een nieuwe CD uit. (Dat zal de reden van haar tournee wel zijn.)

Op de site las ik dat de kaartjes 22 euro per stuk kosten, exclusief servicekosten en verplicht lidmaatschap van De Melkweg à 2 euro per persoon. De voorverkoop startte gisteren, 20 januari. We hebben vanochtend 2 kaartjes aan de balie bij de Free Record Shop gekocht. We wilden het optreden toch wel meemaken. Er waren nog maar 40 kaartjes beschikbaar. Het optreden vindt plaats in zaal The Max, die plaats heeft voor 1500 personen. Dan is de verkoop best snel gegaan.

Overigens hebben we bij de Free Record Shop voor 2 kaartjes inclusief lidmaatschap 62 euro betaald. dat betekent 7 euro servicekosten per kaartje. Diefstal noem ik dat. Maar het kan nog gekker: ik kwam een site tegen (proticket) waar de kaartjes 39 euro per stuk kosten, inclusief alles. 15 euro servicekosten per kaartje. Belachelijk.

Maar…..wij gaan naar het concert. We zijn benieuwd, want het heeft wel gerommeld binnen de groep, las ik ergens.

UPDATE:
Inmiddels zijn er ticketburo’s die meer dan 40 euro per kaartje vragen. En op Marktplaats worden de kaartjes ook al aangeboden, natuurlijk voor prijzen boven het gemiddelde. Opkopers van kaartjes, en ja hoor: er ontstaat een zwarte markt.