Als jullie denken: ‘Wat is het toch rustig op Het Ei!’, dan hebben jullie gelijk. Er zijn eigenlijk geen spectaculaire dingen gebeurd.

De kleine wordt trouw elke woensdag van school gehaald, en de hele middag beziggehouden. Partner neemt het leeuwendeel van die onderneming op zich: ze leert de kleine appelflapjes bakken met bladerdeeg en een appelmengsel. Pannenkoeken worden gebakken. Erg geliefd is ook een drankje van uitgeperste citroenen, warm water en suiker, verkocht als citroenthee. Wee je gebeente als de kokkerelzin over is: dan worden alle lades, kastjes en wat al niet meer leeggetrokken, en ligt de vloer bezaaid met ‘waar zullen we nu eens mee gaan spelen?’ troep. Op zulke momenten ben je blij als het einde middag is. Daarom willen we nog al eens iets buitenshuis zoeken.

Overigens geniet de kleine met volle teugen van dit weer. Afgelopen zaterdag is ze naar de Loonse en Drunense Duinen geweest. In skipak en snowboots. Met sneeuwschep en slee.

Afgelopen weekend waren de laatste vier wedstrijden van onze viertallencompetitie bridge. Het kampioenschap werd uitgevochten onder vier teams, van de veertien. Ons team had ook kansen. Helaas, na het weekend stonden we weer met beide benen op de grond.

De gezondheid gaat weer de goede kant op. Na veel sukkelen moest een antibioticakuur redding brengen. Dat deed het. Er zit nog slijm, maar het slijt.

Partner heeft voor het eerst sinds lange tijd zelf weer auto gereden, maar dat is nog niet goed bevallen. De benen zijn op de één of andere manier geforceerd. Op de dinsdagmiddagen is ze begonnen met aquatherapie. Oefeningen in een verwarmd zwembad. Ook dat kost kruimels.

We gaan vrolijk verder op het sollicitatiefront. Af en toe komt er echt een leuke vacature voorbij, maar verder….ach. Je solliciteert, en je hoopt er het beste van.

Inmiddels krijgen we ook een budgetteringscursus. Want ja, je hebt minder te besteden. Ga je eigen situatie na. Wordt het maandsaldo na plussen en minnen negatief: waar kun je op bezuinigingen? Natuurlijk moet de auto als eerste eruit…daarna toch wel krant en tijdschrift. Naast eventuele toeslagen via de belasting, kun je ook in aanmerking komen voor vormen van bijzondere bijstand via de Gemeente. Dan moet je wel erg onder bijstandsniveau leven. In geval van nood heb je wel recht op een gratis computer, maar niet op een TV.

Overigens heeft het UWV me nog niet doorgestuurd naar de levenseindekliniek.