Ik was er al sceptisch over, over de muppetspaaractie van Albert Heijn. Bij elke 15 euro aan boodschappen krijg je een zegel. Als je zes zegels bij elkaar gespaard hebt, mag je een muppethandpop uitkiezen. Op dat moment heb je toch al 90 euro aan boodschappen gedaan. Er zijn acht verschillende poppen. Wil je ze alle acht hebben, ben je 720 euro verder. Plus 1 euro die je per pop bij moet leggen. Op zich zou dat geen echt probleem zijn, ware het niet dat de termijn die je krijgt om muppetzegels te sparen slechts vier weken is, van 23 januari tot en met 19 februari.

Gelukkig kregen wij uit Den Haag en uit Purmerend muppetzegels toegestuurd, zodat we in ieder geval al twee poppen met de kleine konden uitzoeken. We hadden zelf ook zegels gespaard. Wat we normaal nooit doen, deden we nu wel: we liepen met de handscanner boodschappen te doen. Ons zouden ze niet meer foppen: bij andere acties stonden we aan de kassa, en kwamen net een paar euro tekort voor een tweede spaarpunt.

Vandaag was de kleine bij ons. Hèt moment om haar mee naar Albert Heijn te nemen. We hadden zelf nog maar één zegel nodig, om weer een rijtje vol te hebben. Eigenlijk hadden we alleen maar wat pakjes chocolademelk nodig, maar we wisten toch aan de vijftien euro te komen. Goed voor die ene zegel.

Bij de kassa aangekomen, bleek dat alle muppethandpoppen al op waren, terwijl de spaaractie nog loopt. Dat was weer een geweldige actie van Albert Heijn. We zijn nog bij een andere locatie geweest, ook niks. Daar wisten ze ons te vertellen dat in heel Tilburg geen poppen meer te krijgen waren. Misschien nog in Hilvarenbeek. Slechte zaak.

De kleine zat er eigenlijk niet echt mee. Ze kreeg wel als troost van het AH-personeel een pakketje met muppet-ansichtkaarten. Als alternatief kreeg ze van ons een Hello-Kitty-knuffel. Die ze bij de auto uit haar handen liet vallen in een plas met water…