Partner doet meer met Facebook dan ik. Zo zag ze dat Ogham gevraagd was om samen met muziekvereniging Concordia een ‘concert about Celtics’ te geven. Dat leek ons wel iets aparts. Een harmonieorkest samen met een folkband. Er waren nog net een paar kaartjes. Gisteravond, de 31ste maart was het te doen, in Berkel-Enschot.

Muziekvereniging Concordia trad het eerste deel van de avond alleen op. Verrassend goed. Veel klarinetten, altsaxen, tenorsaxen, dwarsfluiten, verschillende soorten toeters, een fagot en een drum. Speelse arrangementen. Terecht namen de musici het applaus na afloop van hun optreden in ontvangst:

Het tweede deel van de avond kwamen de leden van Ogham het orkest versterken. Het bleek een prima combinatie te zijn. De ene keer was het orkest de begeleiding bij de muziek van Ogham, de andere keer begeleidde Ogham het orkest. Alsof ze al jaren samenspeelden. In werkelijkheid zijn er een paar oefensessies aan vooraf gegaan.

De afsluiter was voor Ogham. Swingend de nacht in. Muziek waar je altijd blij van wordt. Het is dan ook niet het eerste concert van de groep dat we meemaken. Dit keer zaten we zelfs op de eerste rij.