Tijd om de bloemetjes buiten te zetten.
Zo begint de brief die de kleine mee krijgt van de juf van school, om aan haar mama of papa te geven. In dit geval kreeg ik de brief, omdat wij ’s woensdags eind van de ochtend de kleine altijd van school halen en eind van de middag bij papa en mama thuis afleveren.
De school houdt een plantenactie. Kinderen krijgen een intekenlijst mee, waarop mensen kunnen aangeven of ze een geranium willen of een petunia willen, en hoeveel. Volgende week moet de lijst ingeleverd zijn. In mei worden de bestelde planten afgeleverd door een tuindersbedrijf, die de prijs van de planten ‘heel laag heeft weten te houden.’

Het onderwijskundige aspect van deze actie moet er natuurlijk in bestaan, dat er iets van je verkoopmethodes gevraagd wordt. Je moet namelijk mensen vinden die willen inschrijven op een geranium of een petunia. Of een veelvoud daarvan.

De brief eindigt echter met: het kind dat de meeste planten verkoopt, wint een leuk prijsje.

Het competitie-element wordt er al vroeg ingebracht.
(En het tuindersbedrijf vaart er wel bij.)