Alle media-aandacht gaat uit naar het EK Voetbal, dat in Polen en Oekraïne gehouden wordt. Iets dichter bij huis, hier in Tilburg, wordt er een ander EK gehouden:
Bowlen voor Dames.

Toevallig las ik iets hierover in de krant. En als het bowlingcentrum op fietsafstand van je huis ligt, dan moet je er natuurlijk gaan kijken.
Er zijn drie onderdelen: de dubbels, de trio’s en de teams. Voor de teams zijn vijf speelsters nodig.
De dubbels zijn gisteren (zondag) afgerond. Er deden 75 koppels mee. Nederland speelde met 3 koppels mee. Zweden won de finale van Engeland. De Nederlandse speelsters eindigden als nummer 6, 7 en 11.

Enkele impressies:

Zuid-Afrika kreeg dispensatie om met het EK mee te doen, omdat ze op haar eigen continent geen tegenstand heeft.

Om het EK Bowlen in Tilburg toch nog extra onder de aandacht te brengen, was er zaterdagmiddag een oefenbaan in het centrum opgesteld. Kijken of het jou lukte om een strike te gooien. Er was minimale belangstelling, maar toch…

Vandaag zijn de trio’s van start gegaan.

Morgen weten we de eindstanden.

Woensdag komen de teams in actie. Zaterdag worden de finales gespeeld. Omdat dan duidelijk meer publiek verwacht wordt, worden de finalewedstrijden in de recreatiehal van de Efteling gespeeld.

Sophie van der Meer, één van de Nederlandse speelsters, verwacht dat Nederland juist bij de teams hoge ogen gaat gooien. Zweden, Engeland en Finland hebben twee à drie goede speelsters, maar de aanvulling is kwalitatief minder. Nederland heeft allemaal gelijkwaardig goede speelsters (maar net niet zo goed als de topspeelsters van Zweden enzo). In de dubbels en trio’s komen ze daardoor net niet op het podium terecht.

We hopen met Sophie mee.

Voor de resultaten kun je hier kijken.