Leonie Verbrugge is vormgeefster, grafisch ontwerpster. Ze heeft haar eigen ontwerpbureau: Keperontwerp. Via de twitter laat ze regelmatig iets van haar werk zien, of ze laat iets zien van het proces waarmee ze op dat moment bezig is. Ze heeft een stijl, die mij erg ligt. Ik kan het dan ook niet laten af en toe commentaar te leveren. Dat deze variant toch mooier is dan die, of dat die letters toch erg druk lijken. Maar ook, dat ik iets echt mooi vind.

Zo heb ik een tijd geleden een aantal kaarten bij haar besteld. Ik heb ze nog niet verstuurd, want eigenlijk vind ik dat dan weer zonde…..maar wie weet, bij een speciale gelegenheid.

Afgelopen tijd is Leonie bezig geweest met het vormgeven van een boekje dat hoort bij een expositie met de titel ‘Nu ben ik iemand geworden’
Zie hier en hier

De expositie laat werk zien van mensen met een beperking uit Nederland en Japan. Vanuit Nederland is Bert Hoekstra daarin de grote stimulator en begeleider. De expositie is vandaag, 16 juni, geopend in Huis Kernhem in Ede.

Begin van de week kwam er bij Leonie een stapel boekjes binnen, het resultaat van haar voorwerk. Daar maakte ze trots melding van op twitter. Ik reageerde dat ik het er inderdaad mooi vond uitzien. ‘Dan stuur ik jou toch een exemplaar…’ Dat had nou ook weer niet gehoeven, maar toch.
De omslag:

Details:

Een Japans gedicht:

Als je het boek vast hebt, en als je erin kijkt, komt alles natuurlijk beter over, maar het gaat om het idee.

Er staan mooie, verrassende en ontroerende dingen in de uitgave, zowel in woord als in beeld. En veel foto’s. Foto’s van de mensen die een bijdrage geleverd hebben.
Het gedicht van Anja Rouwenhorst, waarnaar de titel van de expositie verwijst:

HAND

een hand geven is contact zoeken
met andere mensen
door die uitgestoken hand
loop ik naar mensen toe
maak ik kennis met wie dan ook
kom je vooruit

voordat ik met die hand begon
liep ik voor iedereen weg
nu ben ik iemand geworden
door die uitgestrekte hand

Ik ben er blij mee….