Neef R van partners kant en zijn vrouw kochten enige jaren geleden een huis in Moergestel. Nou ja, huis…..er moest nog veel aan versleuteld worden. Bovendien had R zo zijn eigen ideeën over hoe het eindresultaat eruit zou moeten komen te zien. Hij doe-het-zelft graag, dus dat werd een meerjarenplan. Een paar maanden geleden mocht je zeggen dat het pand klaar was. Nu het eromliggende gebeuren nog. Zwembad, vijver, goede hegafscheiding, gras, enzovoorts.

Om het einde van alle kluswerkzaamheden te vieren, moest er een house warming party komen. Het idee werd opgevat om dat voor vier families te organiseren: de broers en zussen van beide ouders plus hun kinderen en kleinkinderen. Dat zou een drukte van belang worden. Nieuwe uitdagingen.

Ruim van tevoren werd een datum gepland: 23 juni 2012 vanaf 16.00 uur.
Middels facebook en twitter werden we op de hoogte gebracht van de voortgang. Honderden satéetjes werden geprikt, er waren vriezers tekort, er moesten extra tafelmodellen koelkastjes komen. Aanbiedingen werden nauwlettend in de gaten gehouden. C1000 had een bieractie: twee kratten halen, één betalen. Winkels in onder andere Zwijndrecht, ’s Gravendeel, Gilze en Tilburg werden aangedaan. De auto zakte soms bijna door haar as. Of er werden hamburgers ergens onderweg ingeslagen, maar op weg naar huis was er een file. Dat was niet best voor de hamburgers.

Gister was het dan zover. Zoon R en vriend D waren speciaal overgekomen vanuit Cardiff, Wales. Het werd een heel gezellige middag/avond. De families accordeerden prima onderling. Het was een buitengebeuren. Ruimte genoeg. Om niet iedereen van het toilet binnen gebruik te laten maken, werd bij de ingang van het feestterrein een WC-unit geplaatst:

De kinderen hadden de tijd van hun leven: er was een springkussen (wel even de schoenen uit)

en er werd volop van het zwembad gebruik gemaakt:

Heerlijke satéstokjes, en het feit dat veel hamburgers in de file gestaan hebben, nou, daar merkte je niets van….

De gastvrouw begon vol goede moed haar acte de présence op (op zich heel mooie) schoenen met hoge hakken, maar met zulke schoenen lopen in het gras, nee dat was het niet….

Neefjes B en J zorgden voor de muzikale omlijsting. Smaken verschillen wel eens, maar ze kweten zich prima van hun taak.

Niet elk nummer noopte tot acties op de dansvloer, maar er werd regelmatig door deze en gene gedanst. Integratie der families.

Voor wie op de hoogte wilde blijven van het EK-voetbal kon binnen de wedstrijd Spanje-Frankrijk in spiegelbeeld volgen. (Buiten kon je de wedstrijd ook volgen, normaal, maar vager)

Kortom: er was voor elk wat wils. Het was geweldig georganiseerd.
Iedereen heeft genoten.