Zoals het Incubate kunstfestival vorig jaar de kunstenaar Luke Jerram naar Tilburg wist te halen met zijn project ‘Play me, I’m yours’ (100 beschilderde piano’s en 1 vleugel her en der in Tilburg geplaatst, voor iedereen te bespelen), zo werd dit jaar een idee van de Franse kunstenaar JR uitgevoerd onder de naam InsideOut.

Voor dit project kon men foto’s van zijn/haar moeder opsturen/uploaden. Die foto’s worden ‘opgeblazen’ tot posterformaat. Al die foto’s worden op verschillende plaatsen in Tilburg opgeplakt, en blijven daar van 10 tot 16 september 2012. Een hommage aan de moeder. Er werden uiteindelijk 1100 foto’s opgestuurd. Een vrolijk gezicht.


Op elke foto staat rechts onder een tag. Zo’n vierkant blokje. Als je een smartphone hebt, kun je extra informatie ophalen over de persoon die op de poster afgebeeld staat:
De Schouwburg heeft ook een galerij met moederportretten. Lastig te fotograferen omdat de posters hoger hangen, en achter glas. De lichtinval speelt parten. Ik herkende Karin Bruers en Corry Konings.