Zo kom je nog eens iets tegen als je twittert.
Iemand uit Amsterdam meldde, dat ze de stap gezet had zich aan te melden als thuiskok op de site Thuisafgehaald . Ze had haar eerste maaltijd aangeboden.
De site is een intermediair tussen mensen die iets gekookt hebben, en mensen die geen zin hebben om te koken. Aanvankelijk was de filosofie: als je een lekkere maaltijd klaargemaakt hebt, maar je hebt teveel, dan kun je iemand in de buurt er misschien blij mee maken. Om dat duidelijk te maken, kun je dat melden op de site. Wel even een account aanmaken. Zo zijn er ook mensen die geen zin of tijd hebben om te koken, die kunnen op de site kijken waar in de buurt iemand iets te eten aanbiedt.
Die filosofie is een beetje losgelaten. Veel mensen koken nu bewust om dat via de site aan anderen aan te bieden. Je kunt een kleine prijs vragen voor je kookactiviteiten.
Het leek partner ook wel iets. Een kookidee had ze ook: kippenlevertjes met aubergines, ui, peterselie, roomsaus, eventueel een pepertje en basmatirijst. Ze bood meteen vier porties aan. Vrijdag zijn we naar de markt gegaan om het één en ander voor de maaltijd te kopen.
Toch bleek het op de juiste manier invoeren van de gegevens op de site nog niet mee te vallen. Ze kreeg op bepaald moment de melding: ‘Lieve kok, je kunt geen maaltijden bij jezelf afhalen.’ Na enige tijd was duidelijk hoe het wel moest.
Gisteren meldde zich de eerste kandidaat die wel een portie wilde afnemen. Ze kwam af op de kippenlevertjes, omdat die bijna nooit klaargemaakt worden. Ze heeft vandaag een positieve reactie als bedankje gekregen.
De kop is eraf. Er zullen meerdere thuismaaltijden volgen. Ooit wilde partner iets met cateren doen, maar dit is overzichtelijker.
Leuk idee, volhouden, partner! Variant op de huiskamerrestaurants.Overigens ken ik nog een kippelevertjesmenu bij een cafetaria in de omgeving: frites-met-hachee. Het hacheerecept is nog steeds een geheim, zegt men. Feit is dat we nergens deze hachee kunnen krijgen.
Leuk! Ik heb erover gelezen. Ideaal als je van koken houdt en het cateren op kleine schaal wilt uitproberen. Ik denk dat je op deze manier snel een vaste klantenkring opbouwt. En voor degenen die voor ‘makkelijk’ zijn is dit ook ideaal. In ieder geval gezonder en gevarieerder dan de buurtchinees of snackbar.