Tilburg heeft er een gespreksonderwerp bij. Een brug.

Een aantal jaren geleden had Tilburg opdracht gegeven aan kunstenaar John Körmeling om een kunstwerk te ontwerpen op een rotonde, waarlangs druk verkeer is. Dat werd het Draaiend Rotondehuis. Ik heb daar eerder melding van gemaakt.

John Körmeling was opnieuw de kunstenaar, aan wie de eer toekwam om een brug te ontwerpen. Een brug die ook echt als brug gebruikt wordt. Een 100 meter verderop ligt echter een andere brug, dus of deze brug echt nodig is, nou ja, daarover verschillen de meningen. Punt is, dat de brug er kwam.

Gisteren werd de brug officieel geopend. Tevens werd de naam bekend gemaakt. Een maand lang mochten mensen uit een aantal alternatieven kiezen van hoe hoe de brug zou moeten gaan heten. Dat werd D’n Ophef.

Kinderen van Basisschool De Pendule hebben allerlei lege flesjes aan de reling van de brug gehangen. Een heel leuk gezicht:

De tijd zal het leren of het een druk bereden brug zal worden.
Hoe de toekomstige bewoners van het flatgebouw in aanbouw over deze brug zullen denken, dat is natuurlijk ook de vraag.