Een steeds terugkerende ergernis. Hondenpoep die niet opgeruimd wordt. Toen wij nog een hondje hadden, en uitlieten, hadden we aan de riem een paar boterhamzakjes geknoopt, of andere kleine plastic zakjes. In de buurt was altijd wel een afvalstandaard waar je het volle zakje in kon gooien.

Niet iedereen komt op het idee, van die zakjes aan de riem. Om die mensen tegemoet te komen, zijn er gemeenten die voor een speciale service zorgen.

Ik kwam het tegen in L’Isle-Adam, een plaatsje bij Parijs:Maar ook in een park in Johannesburg. (Moeten er natuurlijk wel zakjes aan de rol hangen):Gister zag ik iets dergelijks in een straat in Tilburg. Persoonlijk initiatief. Ook een service voor de hondenuitlater die geen zakje bij zich heeft, maar waarschijnlijk geboren uit ergernis: de constante drollen voor het huis. Dat groen heeft natuurlijk een grote aantrekkingskracht op de hond.