Kleindochter kreeg vakantie. Wij waren wel aan vakantie toe. Zoon O vond het ook een idee om zijn gedachten even te verzetten. Schoondochter had andere besognes. Zo zocht partner iets om met z’n vieren naartoe te gaan. Kamperen. In onze omgeving hadden we positieve verhalen gehoord over het systeem van de al volledig ingerichte tent. Camping De Schatberg bij Sevenum bood die. Als we vrijdag 4 juli zouden boeken, zouden we bovendien 40% korting krijgen op de prijs. Dat liet partner zich geen tweemaal zeggen.

Het was echter Vacansoleil die deze tenten aanbood. Vacansoleil maakt gebruik van een gedeelte van het terrein van De Schatberg. We kwamen er aan, en schrokken ons rot. Hier staat onze tent tussen….:

Er is een binnen- en buitenbad, natuurbad, binnen- en buitenspeeltuin, enzovoorts. Er is een animatieteam, dat van alles organiseert. Kookexperience voor de kids, karaoke, veel waterspelactiviteiten, klimmen voor jong en oud, waterskiën. Er is een supermarkt, er zijn verschillende eetmogelijkheden, er zijn wasmachines. Kortom, je hoeft de camping niet af. En dat wilde kleindochter ook niet. Die had de tijd van haar leven. Ze had nog nooit gekampeerd, dus dat was al een ervaring, maar via de activiteitmogelijkheden kon ze bijvoorbeeld gezekerd klimmen. De Klimkong. Een soort apenkooien op verschillende niveaus. Kleindochter mocht vanwege haar leeftijd niet hoger dan niveau 2, maar dat vond ze al hoog/moeilijk zat. Vooral het ‘afzeilen’ aan het einde van niveau 2 naar een zandvlakte verderop vond ze cool.

De waterskibaan. Dat wilde kleindochter ook wel meemaken. Eerst nog wat uitleg. Hoe je gebukt moet zitten, en hoe je de stang moet vasthouden waaraan je voortgetrokken wordt. Hoe je je gewicht moet verplaatsen als je een bocht om wil. Er komt geen boot aan te pas. Er is een systeem dat de touwen waaraan de stangen bevestigd zijn, waaraan je je moet vasthouden, met een constante snelheid rond draait. Kleindochter was de champ van de eerste groep, ze hield zich lang staande. Maar ja, als je in het water geplonsd bent, moet je daarna wel met je ski’s naar de kant zwemmen. Zoon O had een filmpje van haar warterski-actie gemaakt en op Facebook gezet. Tig keer geliked, zoals dat gaat met Facebook.

Het was een heerlijke week. Vooral voor kleindochter. Zelf zouden we toch een iets andere ambiance uitgezocht hebben. We hebben één keer een klein tochtje gemaakt, via wat dorpjes in de omgeving. Horst, Grubbenvorst, Lottum, Arcen, Broekhuizen. Twee keer met een pontje overgevaren.

Er was tijd om de stapel ’te lezen’ kleiner te maken. Rust. Ook veel waard.