De broer van partner had een idee: ‘Wat als ik jullie eens een arrangement cadeau deed rondom het optreden van André Rieu op het Vrijthof in Maastricht. Houdt ook tweemaal slapen op Kasteel Altembrouck in. In het plaatsje ’s Gravenvoeren in België, vlakbij Maastricht.’

Dat leek ons een heel leuk idee…..

Op de dag van aankomst genoten van een heerlijk diner. Afgesloten met een soort theeritueel. Je kreeg een bak met allerlei losse theeën, een theepot met zeef, en een timer waarbij de inhoud omhoog gaat. Na 3 minuten is de thee getrokken, en klaar om gedronken te worden. Echt onthaasten.

André Rieu geeft een aantal weken achter elkaar shows op het Vrijthof. Wij gingen naar die van 19 juli. Het is een hele organisatie, zo’n show. Een deel van het Vrijthof is sowieso afgelopen voor het publiek, maar na 17.30 uur rondom het plein ook.

Commercieel worden de shows van André Rieu natuurlijk ook uitgebuit…

Wij zaten aan een tafel ver aan de zijkant van het podium. Op strategische plaatsen waren grote schermen opgehangen, zodat je toch enigszins van de show kon genieten. Het podium zelf was net te ver weg om te onderscheiden wat er gebeurde. Over het geluid hoefde je niet te klagen.

De artiesten kwamen vanuit een gebouw in de buurt van het podium langs het publiek naar het podium lopen.

(Nadeel van de schermen is natuurlijk wel dat je afhankelijk bent van de opnames, van degene die bepaalt wat op de schermen te zien is.)

Je houdt van de muziek of niet, maar één ding is zeker: iedereen is blij. Het is een feestje. En een geweldige ervaring om meegemaakt te hebben.