Leuker kunnen we het niet maken.
Ook wij hebben struggles met de belastingdienst met betrekking tot de toeslagen. Nu hebben wij weliswaar geen kinderopvangtoeslag, maar wel een zorgtoeslag.
Over het jaar 2018 hadden wij teveel toeslag gekregen, aldus de belastingdienst. Of wij het teveel ontvangen bedrag maar terug wilden betalen. Dat hebben we gedaan, maar wel begeleid met de vraag waarom. De overgang van mij naar de AOW en Pensioenstatus bleek de oorzaak. Het zij zo.
Voor het gemak heeft de belastingdienst het jaar 2019 ook maar even onder de loep genomen. Die kwam met de vervelende mededeling dat wij inmiddels al meer toeslag hadden gekregen dan waar we recht op zouden hebben. Of we maar even 830 euro terug willen storten. Ik heb gekeken waar dat op gebaseerd was, en het blijkt dat de belastingdienst ons verzamelinkomen voor dit jaar opeens bijna 9000 euro hoger inschat. Daar heb ik bezwaar tegen aangetekend. Na bijna 3 weken krijg ik de bevestiging dat het bezwaarschrift is ontvangen. Dat we niks hoeven terug te betalen voordat er een beslissing genomen is. Voor het gemak is er wel een betalingsregeling voorgesteld. En in de kleine lettertjes staat, dat als je gebruik maakt van het feit dat je nog niks hoeft te betalen, maar je krijgt ongelijk, dat er rente wordt berekend.

Ik had willen wachten met dit schrijven tot er een beslissing genomen was, maar ik kreeg van de week een brief waarin staat, dat de belastingdienst gebruik maakt van haar recht om nog eens 6 weken te wachten met haar beslissing. Maar vòòr 27 januari 2020 komt er een antwoord.
Inmiddels krijgen we de maanden oktober, november en december al geen zorgtoeslag meer, en ben ik toch maar vast per maand iets terug gaan betalen, in de hoop dat straks het één en ander weer teruggestort wordt.

Het is een zootje bij de belastingdienst. Het is goed dat ze nu eindelijk eens onder een vergrootglas ligt.