Elk jaar komt de Gemeente langs op het plein om groen te snoeien en waar nodig groen te planten. Een zekere uniformiteit wordt daarbij wel in acht genomen.
Bijna anderhalf jaar geleden heeft de groendienst van de Gemeente echter een strook vergeten. Er ontstond wildgroei, op zich niet erg, maar zodanig dat het hondjes die uitgelaten werden de gelegenheid gaf hun behoefte te doen. En als zich vlak daarboven je balkon bevindt, dan is dat niet fijn.
We hebben de Gemeente gemeld dat de groendienst destijds iets vergeten is, en of daar alsnog actie op ondernomen kan worden. Jawel, was het antwoord, eind van het jaar. Maar er gebeurde niks.

Toen besloten we zelf iets te ondernemen. Het was inmiddels voorjaar. Tijd om te zaaien. We verwijderden onkruid, plantten enkele bloemen, een courgette, een peper, en veel bloemenzaadjes waar, na uitkomen, de bijen op af zouden moeten komen.

Veel is aangeslagen, maar voor veel zaadjes schijnen we toch geduld te moeten hebben.
Wat de courgette en de peper betreft: kennelijk hadden we onbevruchte soorten geplant. Telkens als er een bloem aan komt, valt die na enige tijd weer van de stengel af.

Elke dag lopen we wel even langs de strook grond, en kijken we wat er veranderd is. Meestal moet het rode koord op zijn plaats gebracht worden. Dat is daar eigenlijk om aan te geven dat het niet de bedoeling is om door de strook grond te banjeren.