Natuurlijk waren er ook standwerkers op de jaarmarkt in Breskens (zie vorig stukje). Eén van die standwerkers verkocht coffeeducks. En demonstreerde ze…

Op de camping zetten wij nog koffie door heet water in een met gemalen koffie gevulde koffiefilter op te schenken in een thermoskan. De eerste keer is altijd weer de juiste verhouding van koffieschepjes en hoeveelheid water gokken, voor de beste smaak. Heb je ‘het’ weer in de vingers, dan doet deze manier van koffiezetten niet onder voor een andere manier.
Thuis hadden we een koffiezetapparaat voor snelfiltermaling. Dat ging goed, maar het apparaat had zijn beste tijd gehad.
De Senseo deed haar intrede. Lekker makkelijk. De smaak, daar moest je maar mee dealen, want in sterkte of slapte kon je maar heel weinig variëren. In melangesoort was nog minder te kiezen….De smaak wende echter. Dat het gebruik van de Senseo veel duurder was, dan het gebruik van het gewone koffiezetapparaat, dat nam je maar voor lief.

De coffeeduck speelt hier op in: het is een houder voor in een Senseo (er zijn verschillende houders voor de verschillende typen Senseo’s), en in die houder kun je verschillende soorten losse koffie doen. Natuurlijk hoort er ook een afdekfilter bij. Het is handig om voor gebruik de handleiding te lezen. Ook al heb je de demonstratie gezien. Jullie begrijpen dat wij ons hebben laten verleiden tot de aanschaf van zo’n coffeeduck. Ook hier moet je de hoeveelheid koffie die je in de houder schudt weer uittesten, om tot een goed resultaat te komen. Voorlopig is mij dat nog niet gelukt.
Het zal in ieder geval op den duur geld besparen. (De aankoop van de coffeeduck was een investering van €15,00).