Wij gaan bijna nooit uit eten. Als we dat wel doen, is het met een groepje. Meestal om iets te vieren. Ik kies dan een gerecht uit van de menukaart dat ik niet ken, of dat heel moeilijk klaar te maken is, of iets dat we zelf bijna nooit eten. Ik ben niet iemand van de liflafjes.
Heb je een gezellige, lekkere maaltijd achter de rug, zijn alle smaakpapillen tevreden gesteld; tijd om de benen te strekken, denk je dan. Maar nee hoor, er zijn altijd nog mensen die een kopje koffie als afsluiter willen. Alsof ze voorgeprogrammeerd zijn, want bij de meeste mensen is een kopje koffie na het eten een soort traditie.
Ik snap dat niet. Alle lekkere smaken die je kort tevoren in je mond verzameld hebt, doe je in één klap teniet…..
En door te fietsen, dus…..
@Gerrit: Ik noem mezelf een semitariër en wens dus niet teveel vlees of vis. Groente vind ik belangrijker, maar het is moeilijk te bepalen wat je daarvan krijgt. Daarbij ben ik een kleine eter (ben erg energiezuinig en wordt al van lucht dik).
In de vakantie los ik dat op door regelmatig een maaltijdsalade te nemen.
Ik begrijp, Xiwel, dat je die eetgelegenheden opzoekt, waar je nog een flinke maaltijd op je bord krijgt….(vanwege de ruimte en het kleine toetje)….
Ik ga alleen tijdens de vakantie uit eten, omdat ik geen pannen wil meeslepen. En verder als er iets te vieren is. Zelf kan ik overigens net zo goed en minstens zo alternatief koken. Ik wok veel (gaat lekker snel) en met de juiste kruiden en een goed glas wijn is alles lekker te maken.
Voorafjes en koffie doe ik meestal niet aan. Ik ga voor een alternatief hoofdgerecht en als er ruimte is een klein toetje.