Ik werd vannacht wakker gemaakt omdat ik hard aan het snurken was. Ik vond het vreemd dat ik zelf helemaal niet gehoord had dat ik snurkte. Ik kan me dat nog voorstellen als het geluid onderdeel zou uitmaken van de droom waar ik op dat moment in verzeild geraakt zou zijn. Maar ik droomde helemaal niet.

Droom en werkelijkheid. Ze zeggen dat die wel eens door elkaar lopen.

Gisteravond zagen we een film, waarin de hoofdpersoon tevens de hoofdpersoon van een boek bleek te zijn dat iemand aan het schrijven is. De schrijfster staat erom bekend dat ze boeken schrijft, waarin de hoofdpersoon dood gaat.
‘Stranger than fiction’ heet de film. Om een lang verhaal kort te maken: hoofdpersoon vecht voor zijn leven, zoekt schrijfster op, schrijfster krijgt wroeging.

Er werd iets in de film aangestipt waaraan ik moest denken, in relatie tot droom en werkelijkheid: ben je een moordenaar als je een karakter in je boek laat doodgaan? Nee, natuurlijk niet…..die karakters bestaan toch niet?

Hoewel, is dat zo?