Voorthuizen ligt aan de rand van de Veluwe, tussen Amersfoort en Apeldoorn, en vlakbij plaatsjes als Harderwijk en Ede. Ze trekt jaarlijks veel vakantiegangers. De gemeente vindt dat Voorthuizen het leukste en modernste dorp is….

Onlangs heeft het centrum een hele face-lift ondergaan. 30 augustus is de officiële opening van het vernieuwde centrum, maar nu zijn er ook al allerlei festiviteiten aan de gang. Iedereen in een feeststemming. Mensen in het hele land wier achternaam Voorthuizen is of Van Voorthuizen worden uitgenodigd voor de opening, en krijgen een heerlijke maaltijd voorgeschoteld.

Wij proefden de sfeer van het feestgedruis, maar reden toch het dorp weer uit, op weg naar de Voortse Herberg. We waren uitgenodigd voor een familiebijeenkomst van moeders kant.

Blog Image

De Voortse Herberg is een gezellige ambiance, leuk terras, het eten goed verzorgd. In buffetvorm. De formule van: binnen een bepaalde tijd eten en drinken wat je wilt voor een bepaalde prijs. Jammer dat mensen die na jou een afspraak hebben, maar die te vroeg aanwezig zijn, jou min of meer van het terras cq de tafel kijken…

Gezellig was het zeker. Je praat wat bij met de verschillende familieleden. Ter verhoging van de feestvreugde toonde een goochelaar aan de verschillende tafeltjes zijn kunnen, en dat deed hij heel leuk. Hij had vaak de lachers op zijn hand.

Kortom: we hebben genoten…..