De laatste twee weken van juli zijn we op vakantie in Bretagne geweest, waarover later meer. We hadden een vakantiehuisje gehuurd in Le Pouldu, dat valt onder het dorpje Clohars-Carnoët. Het was luxe, er was van alles. Wat ontbrak was iets om je rommeltjes even gauw in weg te doen: stokjes van een lolly, kleine papiertjes, grotere kruimels die op de grond vallen. Enzovoorts.

Een impressie van het huisje en het uitzicht vanuit het huisje:We besloten om een asbak bij de kringloop te kopen, om die rommeltjes in kwijt te kunnen. Een prima idee. Echter, toen het tijd was om weer huiswaarts te keren, durfden we de asbak niet achter te laten voor de volgende huurders. Je mocht er niet roken, en dat hebben we ook niet gedaan, maar je wilt niet de indruk achter laten dat de asbak gebruikt is, juist voor het roken. Stom eigenlijk, hoever dat niet-roken al voor gekke ideeën in het hoofd leidt.

We hebben de asbak mee naar huis genomen.