Terwijl er binnen de ringbanen van Tilburg geen autoverkeer mocht plaatsvinden van 11.00 uur ’s morgens tot 19.00 uur ’s avonds (uitzonderingen daargelaten) in het kader van de autovrije zondag waaraan 21 dorpen en steden meededen, zorgden wij dat we vòòr elf uur het centrum van Tilburg uit waren, en gingen op weg naar Buren.

Wie uitloopt voor de hoedenparade tijdens Prinsjesdag, moet zeker naar Buren gaan: Buren staat eenmaal per jaar in het teken van de hoed.

Blog Image

Ze organiseert dit evenement nu voor de negende keer. Een braderieachtige sfeer, met veel hoedenstands, stands voor hoedenassessoires en proeverijen.

Blog Image

Er waren shows waarbij hoeden getoond werden die door hoedenontwerpers uit verschillende steden uit het land gemaakt waren. Je kon je eigen hoedencreatie verzinnen en ter beoordeling aan de jury laten zien, in de hoop op een leuk prijsje. De meeste mensen hadden veel werk van hun outfit gemaakt. Er heerste een gezellige sfeer. Het hielp natuurlijk dat Buren zelf al een pittoresk karakter heeft. Hoewel er mogelijkheden genoeg waren om zo onderweg een terrasje te pikken, kom je tot leuke ontdekkingen als je een winkel binnenstapt, en er achter die winkel een riante binnenplaats zich bevindt waar je ook een drankje kunt nuttigen.
Nog wat impressies: