Nesles-la-Vallée ligt bijna aan de rand van een vooral agrarisch geöriënteerd gebied. Maïsvelden, kolenvelden, velden met suikerbieten (die nu net geoogst zijn), net ontgonnen akkervelden, enzovoorts. Het is een genot om door de streek te rijden. Glooiend terrein, weids afwisselend uitzicht, soms rijd je door iets dat op een bos lijkt, af en toe een tegenligger of een groepje wielrenners. Onderweg passeer je dorpjes met illustere namen als L’Epiais-Rhus, Vallangoujard, Grisy-les-Platres of Boissy-l’Aillérie. Dorpjes waar over het algemeen niet veel te doen is, omdat de boeren op het land werken en omdat anderen hun werk hebben in plaatsen als Osny, Pontoise en Cergy-Pontoise. Waar de mensen die een winkeltje drijven, of een kroeg runnen, hun bestaansrecht vandaan halen, is niet altijd duidelijk. Feit is dat het stuk voor stuk dorpjes zijn die een typische Franse sfeer ademen. Huizen die gebouwd zijn met van die grote onregelmatige grijswitachtige stenen. Een kerk om het centrum aan te geven.
Er zijn echter ook conglomeraten die het predikaat ‘dorpje’ niet mogen hebben, die duidelijk in een andere staat verkeren. Theuville is zo’n nederzettinkje. Eén opgeknapte woning (waar iemand woont), de rest zeer vervallen en verlaten….

Op zich kun je in Nesles krijgen wat je wil. Het is alleen wat duurder allemaal. L’Isle-Adam biedt meer mogelijkheden, is toeristischer, ligt slechts 4 km van Nesles vandaan. Iets buiten L’Isle-Adam ligt een hypermarché, met allerlei bedrijvigheid er rondom, bijvoorbeeld de mogelijkheid om goedkoop te tanken.
Als je zin hebt in een mooi ritje kun je in Marines, 20 km van Nesles, prima slagen in een wat grotere supermarkt met de naam ‘Le Champion’.

Nesles-la-Vallée, het is nu de derde keer dat we er logeren. We genieten van de omgeving, we komen niets tekort, we komen er tot rust.