In Engeland wordt 2de Kerstdag Boxing Day genoemd. Oorspronkelijk werd er op de dag na 1ste Kerstdag de Christmas Box geopend om de inhoud onder de minder gelukkigen te verdelen. De kistjes werden doorheen het jaar door allerlei mensen gevuld. Iets later kreeg de Boxing Day een ruimere betekenis: werknemers kregen van hun werkgevers een beloning voor hun inzet gedurende het afgelopen jaar. Het idee ‘kerstpakket’ werd geboren. Dit idee is een eigen leven gaan leiden. Boxing Day is ook een eigen leven gaan leiden: ze is nu de start van de uitverkoop. Aanvankelijk hadden we de impact van zo’n uitverkoop niet in de gaten, totdat we er middenin zaten, en meegesleurd werden door de mensenmassa. In Selfridges, een soort Bijenkorf, maar dan wat duurder, mochten we niet stilstaan, omdat er dan grotere opstoppingen ontstonden dan er al waren.

Buiten het centrum ontdek je een heel andere sfeer. Een kunstenaar die op een kleine binnenplaats voor zijn huis een paard aan het begipsen is bijvoorbeeld:
Blog Image

Bij een kerk in Rotherhithe staat een glijbaan op een zodanige manier dat je haast zou denken dat glijden heel gevaarlijk is…
Blog ImageKarl Marx ligt begraven op Highgate Cemetary. Het enige wapenfeit van de Cemetary. De begraafplaats heeft een grondige onderhoudsbeurt nodig. Maar al lopend kom je deze grafsteen tegen:
Blog Image