Over twee weken barst de kermis hier in Tilburg los, is dan al losgebarsten, ruim een week lang. De wereldwinkel is tijdens de volle kermisweek gesloten. Wij gaan dan meestal elders genieten van de vrije dagen. Tenminste als het ook zo uitkomt met het werk van partner.

Dit jaar hadden we het idee om een bezoekje te brengen aan het ministaatje Saeland, een oud boorplatform nabij de Engelse kust, met een zelfbenoemde prins aan het hoofd, eigen vlag en postzegels, enzovoorts. Ze hebben zelfs een voetbalteam….

Maar sinds 2002 is het bijna onmogelijk om een visum te krijgen voor het ‘landje’.

Van Saeland is het maar een kleine stap naar Zeeland. Zeeuws-Vlaanderen is een stukje Zeeland dat we nog nooit bezocht hebben. Wel beruchte verhalen gehoord over jongerencampings bij Retranchement en Cadzand, maar wij zullen vanuit Zuidzande de omgeving gaan verkennen.
Een week zal wel te kort zijn, maar elke dag buiten (we gaan kamperen) is al lekker…..