De crash in Tripoli. Het jongetje Ruben de enig overlevende. Voer voor journalisten en wat dies meer zij….

Gisteravond waren er discussies te zien met betrekking tot het privacy-aspect. Je moet niet denken dat de Telegraaf zich daar ook maar iets van aantrekt….
Libië. In oorsprong een vrij gesloten land. Nu krijgt het met de hele wereld te maken. In hun ijver een positief imago uit te stralen naar het buitenland, durven de aanspreekpunten eigenlijk geen ‘nee’ te zeggen. Zo’n Telegraaf maakt daar natuurlijk gruwelijk misbruik van.

Het jongetje komt uit de wijk waar wij ook wonen. De eerste paparazza heb ik al gesignaleerd. De wereld rukt uit….Vanochtend werd ik tijdens het uitlaten van ons hondje aangesproken door een verslaggeefster van het Spaanse El Mundo, standplaats Brussel. Ze stond te wachten bij de ingang van de basisschool bij ons in de buurt. Ze wilde mensen spreken die Ruben gekend hebben. Gelukkig was het nog vakantie. Ik vertelde haar het verhaal van de Telegraaf, hoe ranzig die bezig is. Dat vond zij toch ook wel ridicuul. Zij vond echter dat ze de situatie anders benaderde. Ik drukte haar op het hart in ieder geval rekening te houden met de privacy van de mensen….(alsof dat indruk maakt, maar het is gezegd.) Ze zou nu op weg gaan naar het buurthuis waar gisteravond een condoléance-register geopend was voor de Tilburgse slachtoffers van de ramp.

Onderweg naar mijn werk, dezelfde richting als het buurthuis, zag ik haar in gesprek met een buurtbewoonster, kind aan de hand, zoals ik het hondje aan de riem had: trekkend om verder te gaan….

Ben benieuwd of zij de voorbode is van een heel mediacircus…

Veel zullen we er niet van merken, want morgenochtend zitten we weer in de trein naar Oberhausen. Voor het concert van Runrig. De vorige keer ging dat concert op het laatste moment niet door. De reeds gekochte kaartjes bleven echter geldig voor de datum waarnaar het verschoven was. Morgen dus.

Update 15.45 uur: Er is een bijeenkomst georganiseerd voor de nabestaanden van de slachtoffers van de crash in de basisschool vlak bij ons. Eén NOS-wagen, straat zelf afgezet, politie houdt zaak in de gaten. Keurig geregeld. Verslaggevers proberen in cognito te zijn….
(Als je goed kijkt zie je een stukje van de NOS-wagen links bij het witte huis.)

Update 2: Het viel wel mee met die éne NOS-wagen….je hoefde het hoekje maar om te gaan: