We zullen wel een keer ergens onze naam en e-mailadres achtergelaten hebben, want al een tijdje krijgen we bijna elke dag een aanbieding op reis- en verblijfgebied van ActievandeDag.nl in onze mailbox. Dat soort mailtjes verdwijnen bij mij meestal ongelezen in de map ‘Verwijderde items’.

Partner echter wil die aanbiedingen nog wel eens bekijken. De clou is, dat de aanbieding alleen voor die dag geldt. Snel beslissen dus. En dat heeft ze gedaan: ze viste een 8 daagse zonvakantie in Frankrijk in de Alpen uit de mailbox. Zeven overnachtingen in een hotel, zeven maal buffetontbijt, zeven maal diner. Slechts €149,- per persoon. Meteen geboekt.

Het hotel ligt bij La Plagne. Nu had ik wel eens van La Plagne gehoord, maar kon het toch niet goed plaatsen. Het blijkt een echte wintersportplaats te zijn. Veel skipistes in de omgeving. Er stopt een trein, maar niet in de zomer. Het dorp is ooit aankomstplaats geweest van een bergetappe in de Tour de France. Albertville ligt er in de buurt. Daar zijn nog wel Olympische Winterspelen gehouden. Kortom, het ligt vrij hoog, en de entourage is vooral gericht op het wintersportgebeuren.

Wij gaan er eind augustus bivakkeren. Het is een deel van Frankrijk waar wij nog niet eerder geweest zijn. De rit er naartoe is even afzien, want het is toch nog wel zo’n 1100 km, maar als we daar eenmaal zijn, zijn we blij dat we de auto bij de hand hebben.

Zou het in de zomer minder toeristisch zijn in zo’n wintersportplaats, vraag ik me dan af.
Dat zou ik niet zo erg vinden namelijk….

Overigens: de Amerikaan John Isner en de Fransman Nicolas Mahut hebben over hun tennispartij net iets korter gedaan (11 uur en 5 minuten), dan wij van Tilburg naar La Plagne zullen gaan rijden.
Isner heeft uiteindelijk de wedstrijd gewonnen met: 4-6, 6-3, 7-6, 6-7, 70-68

En die voetballers maar klagen…..