We hebben de Mio uitgeprobeerd. Een tijdje geleden al, toen we naar Nuenen gingen. Natuurlijk kennen we de weg ernaartoe, maar we waren benieuwd of de kaart de situatie rond Eindhoven goed zou aangeven. Voor die test is de Mio geslaagd. Vorige week vrijdag gebruikten we de Mio voor de rit naar Haren, Groningen. Met name voor de nieuwe wegen rondom Den Bosch. Ook dat ging goed. De kaart lijkt dus redelijk uptodate.

De Mio heeft een prettiger layout dan de TomTom. Bovendien worden omliggende straten met naam genoemd. Dat kan zeer handig zijn. De stem echter die je begeleidt, Claire in ons geval, moet zoveel tegelijk kwijt, dat je soms maar halve woorden hoort. Heel irritant. Nee, rijdend door het Groninger landschap hebben we de TomTom gebruikt. Lucie is een stuk prettiger om naar te luisteren. En de informatie wordt duidelijker verstrekt.

We hebben afgelopen maandag antwoord gekregen van de servicedesk van Mio op onze vraag hoe het met het geheugen zit. Allereerst natuurlijk excuses voor de late reactie. Ze erkennen dat de nieuwe kaart veel ‘zwaarder’ is dan de de oude kaart. Dat het geheugen van de gekochte Mio te klein is voor de nieuwe kaart.

Hun advies: download een aantal landen niet naar je Mio. Onder het motto: ze staan op je PC, dus echt weg zijn ze niet.
Nou ja, voorlopig heeft de kaart die nu in de Mio zit, twee testen met goed gevolg doorstaan.

Ik laat het nog maar even zo…