Ik hoorde het toevallig zondag op de radio, dat het gister, 2 juli, Wereld UFO Dag was. Sinds er in 1965 in Roswell een UFO neergestort zou zijn, op 2 juli, is die dag uitgeroepen tot Wereld UFO Dag. Het was nieuw voor mij.

Het is de bedoeling dat je als UFO-gelovige familie en vrienden op die dag er zoveel mogelijk van probeert te overtuigen dat buitenaardse wezens echt bestaan. Er gaan extra veel mensen op stap om UFO’s te fotograferen.

Ik ben gisteren extra alert geweest op gekke geluiden en vreemde dingen in de lucht. Maar helaas, mij is niets opgevallen. Dat zegt natuurlijk niets, want ik weet niet waar ik op moet letten.

Toch, het UFO-gebeuren is een serieuze business. Een paar maanden geleden is zelfs een UFO-Partij opgericht door de ufoloog Anton Teuben, onder de naam Soeverein Onafhankelijke Pioniers Nederland. Lijsttrekker wordt Johan Oldenkamp. Onlangs werd het verkiezingsprogramma gepubliceerd. Eén van de punten is dat de partij actie gaat voeren tegen chemtrails, die ‘giftige vliegtuigstrepen‘.

Ik geloof dat ik er wel uit ben, qua partijkeuze op 12 september…